Vraag hier uw gratis
C3C demo
op locatie aan

Dweilrobot

Vloeren grondig schoon maken is een behoorlijk arbeidsintensieve bezigheid. En tot voor enkele jaren geloofde bijna niemand in een machine die dit werk volledig zelfstandig uit zou kunnen voeren. Maar er bestaan nu, we schrijven het jaar 2017, inmiddels diverse soorten robots voor schoonmaakwerk en facilitaire taken. Daar waar sommige machines simpelweg de vloer nat dweilen en deze niet droog maken zullen de schoonmaakresultaten ook minimaal zijn. In dat soort gevallen is er voor ons geen toegevoegde waarde. Het is een no go waneer een robot z’n werk doet, dit daarna alsnog hersteld dient te worden door een aanwezige medewerker. Wij willen gewoon de maximale kwaliteit halen.

Toegevoegde waarde dweilrobots

De toegevoegde waarde van dweilrobots is wat ons betreft dat het saaie en eentonige fysieke werk niet langer gedaan hoeft te worden door een medewerker. Door deze medewerker aantrekkelijker arbeid te laten verrichten zal de waardering voor eigen werk stijgen. Daarnaast kan de medewerker de dweilrobot opstarten, monitoren, aansturen en schoonmaken na gebruik, wanneer gewenst. Een medewerker krijgt zodoende een uitdagender functie dan ‘alleen maar achter een schrobmachine baantjes te lopen’.

Wat doen ze wel en wat doen ze niet

Overigens is het woord dweilrobot inmiddels zo ver ingeburgerd dat wij deze term ook hanteren, maar eigenlijk is de juiste omschrijving schrobmachinerobot. Want als deze omschrijving correct was, zou de robot de vloer alleen maar nat maken en ook nat achterlaten. Echter, moderne varianten weten volledig autonoom hun weg te vinden in de meest complexe (winkel) omgevingen en laten de harde vloeren simpelweg droog, schoon en weer veilig begaanbaar achter. Deze dweilrobots kunnen dus ook gebruikt worden terwijl er winkelend publiek is en er veel bezoekers over de schoon te maken vloeren lopen. Ervaren wat dit voor u kan betekenen? Bel ons voor een verbluffende demonstratie en reken samen met onze adviseurs uit waar voor uw organisatie het omslagpunt ligt: info@biofriends.nl

Contact

Ik wil een
15 minuten
Sweet CMSdemo