Vraag hier uw gratis
C3C demo
op locatie aan

HACCP Schoonmaak

Volgens de regels van HACCP schoonmaken is dit schoonmaken volgens een aantal vaste regels en is het uiteraard veel meer dan alleen ergens een doek overheen halen. Hoe schoonmaken HACCP positief of negatief kan beïnvloeden, zullen we hierna uitleggen. In een omgeving waar men veel met voedsel werkt, is het schoonmaken een cruciaal onderdeel. Schoonmaak HACCP impliceert dat alle reinigings- en desinfectie voorschriften met betrekking tot voedselveiligheid optimaal op elkaar afgestemd zijn.

HACCP Schoonmaken

Dit betekent dat bij schoonmaak, HACCP regels leidend zijn en als een extra verplichte dimensie moet worden toegevoegd aan de methodieken; zo dient men diverse items altijd correct te desinfecteren. Alles wat met een eindproduct in aanraking komt, of veelvuldig in contact staat met verwerkingsattributen, zoals snijplank en gereedschap, moet volgens de schoonmaak HACCP ook gedesinfecteerd worden. Door correct te desinfecteren worden bacteriestammen regelmatig tot een aanvaardbaar niveau teruggebracht. Uitroeien is onmogelijk, maar beheersing van bacteriestammen kan heel goed. Pas dan is schoonmaken HACCP waardig. Het mag duidelijk zijn dat de juiste desinfectiemethode daarbij cruciaal is. Zo ontwikkelden wij al jaren geleden een product dat reinigt en desinfecteert in 1 handeling. Zo kan men volgens de juiste HACCP schoonmaak voorschriften toch trefzeker, snel en grondig reinigen en tegelijkertijd een object desinfecteren.

Opleiding en Training in HACCP Schoonmaak

Uiteraard hoort bij een degelijk schoonmaakplan ook een duidelijke praktijk- en theorietraining om elke medewerker te overtuigen van het belang van de juiste schoonmaak- en desinfectieprocedures. HACCP schoonmaken is een serieus onderwerp en dat maakt het noodzakelijk om altijd een HACCP training te geven bij de introductie van een nieuw schoonmaaksysteem. Heeft u hierover vragen, bel ons gelijk. Wij helpen u verder. 

Contact

Ik wil een
15 minuten
Sweet CMSdemo