Vraag hier uw gratis
C3C demo
op locatie aan

Ionisatie

STOP DE VERSPREIDING VAN COVID-19 MET EEN OZONVRIJE IONISATOR

We zijn inmiddels behoorlijk 'corona moe' en willen het liefst allemaal terug naar het oude normaal. Of dat ooit kan is nog maar de vraag, maar we kunnen wel zorgen dat we het voor onszelf zo veilig mogelijk maken als Nederland langzaam weer open gaat.

In 2015 zijn onze LightAir luchtreinigers al wetenschappelijk getest op het griepvirus. Er werd toen al gezegd dat de conclusies ook gelden voor andere virussen in de lucht, maar met COVID-19 hadden we het nog niet getest. Baanbrekend nieuw onderzoek in Spanje laat nu zien dat LightAir het COVID-19 virus niet alleen in de lucht vernietigt maar ook op contactoppervlakken! LightAir luchtreinigers zijn daarmee een belangrijke aanvulling op de RIVM maatregelen die verspreiding van het coronavirus proberen te voorkomen. Onze luchtreinigers zijn een makkelijke, plug&play oplossing voor elke locatie.

Lees het onderzoek


LightAir deactiveert COVID-19, in de lucht én op oppervlakken

Nieuw onderzoek van het toonaangevend Europees onderzoeksinstituut IrsiCaixa laat zien dat de LightAir techniek ook effectief is tegen COVID-virussen in druppeltjes, zoals op contactvlakken. Hoe dat werkt? De unieke LightAir technologie vernietigt de 'spikes' van het virus. Daardoor kan het virus niet meer hechten aan een cel en zorgt het zo niet meer voor besmetting.


Schone lucht is cruciaal voor de gezondheid. Onze next-gen luchtzuiveringssystemen filteren én ioniseren elke binnenruimte efficiënt en voordelig dankzij unieke, gepatenteerde LightAir technologie.

De LightAir IonFlow is de eerste luchtreiniger die virusoverdracht via de lucht en aerosolen voorkomt. Dankzij ‘Ultra High Density Ionisatie’ wordt het risico op virusoverdracht via de lucht met 97% verkleind. Hiermee is IonFlow veruit het meest effectieve luchtzuiveringssysteem dat op de markt verkrijgbaar is. 

De werking van deze ionisator is zelfs zo effectief dat het ultrafijnstof tot een grootte van 0,007 micrometer uitschakelt. Ter vergelijking: een goede HEPA-filter reinigt de lucht slechts tot vuildeeltjes van 0.3 micrometer groot. De ionisatietechnologie van de IonFlow reinigt hierdoor de lucht van ultrafijnstof en virussen, waar andere luchtzuiveraars zich beperken tot ‘grote’ fijnstofdeeltjes.

Alleen de lucht filteren is niet genoeg in tijden van Corona en ultrafijnstof. Daarvoor moet u de lucht ook voldoende ioniseren. Alleen zo worden alle verontreinigingen, waaronder (ultra-) fijnstofdeeltjes, virussen, schimmelsporen en allergenen in de lucht verwijderd. Op deze pagina leggen we u uit hoe onze ionisatie-methoden werken en hoe deze een veilig en gezond binnenklimaat creëren.


Er wordt vaak gekeken naar ventilatie om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren. Hoewel ventilatie belangrijk is voor gezonde CO2-concentraties en een goede luchtvochtigheid, is er meer nodig om de lucht te reinigen. Gelukkig hebben we met het Health+ pakket een plug & play luchtzuiveringssysteem dat zonder problemen en voordelig op elke locatie toegepast kan worden.

High density ionisator: Hoge ionenproductie, geen ozon

De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger levert dankzij zijn unieke IonFlow technologie ongeëvenaarde prestaties in het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht zonder dat hierbij schadelijke ozon vrij komt. Dit is uniek omdat in het verleden een hoge ionenproductie gepaard ging met hoge ozon niveaus. Ozon is schadelijk en veroorzaakt irritatie aan de luchtwegen en branderige ogen. Om met het ozon niveau te voldoen aan de norm werden ionisatie luchtreinigers op de markt gebracht die minder effectief waren. Zo zijn er vele ionisatie luchtreinigers op de markt gebracht die of te licht zijn of die ozon produceren. Dit heeft de naam van ionisatie luchtreinigers niet altijd goed gedaan.

De high density ionisator van de Lightair luchtreiniger is anders. De ionisator maakt gebruik van een geoptimaliseerde ionisatie technologie: de IonFlow technologie. Deze technologie heeft het mogelijk gemaakt om een ionisator te ontwikkelen die miljarden negatieve ionen per seconde genereert zonder dat hierbij ozon vrij komt. De IonFlow technologie is een ionisatie technologie op basis van twee polen. Met 220V, een zeer lage stroomsterkte van 50mA en slechts maximaal 7W energieverbruik is de IonFlow ionisatie technologie in staat om middels een verscheidenheid aan dioden en condensatoren een enorm hoog voltage van 200.000eV te genereren. Dit maakt de extreem hoge productie van miljarden negatieve ionen per seconde mogelijk.

De Lightair luchtreiniger produceert minder dan 0,002 ppm ozon. Dit is het minimale meetbereik van meetapparatuur. Op het meetniveau van 0,002 ppm wordt geen ozon gemeten bij de Lightair luchtreiniger en daarmee wordt het ozon niveau gelijkgesteld aan nul. Nagenoeg iedere vergelijkbare luchtreiniger produceert wel in meer of mindere mate ozon. Ter indicatie, de maximaal toelaatbare ozon waarde ligt in Nederland op 0,12 ppm terwijl een waarde hoger dan 0,05 ppm als ongezond wordt bestempeld door de FDA (Amerikaanse voedsel en waren autoriteiten). De reukgrens voor ozon ligt al op 0,04 ppm. Vanaf deze waarde is ozon waarneembaar (muffige lucht).

Vraag bij aanschaf van een luchtreiniger altijd naar een ozon testrapport voor de luchtreiniger. Een luchtreiniger die afgerond 0 ppm ozon produceert is verdacht en kan op ppb niveau nog altijd veel te veel ozon genereren. Kan men dit testrapport van de desbetreffende luchtreiniger niet overhandigen dan zegt dit genoeg!

Meet de luchtkwaliteit met de Laser Egg fijnstof- en CO2 meter

 Kaiterra Laser Egg CO2 fijnstofmeter, luchtkwaliteit meter

Met de Laser Egg CO meet u zelf doorlopend de luchtkwaliteit binnen. De Laser Egg luchtkwaliteit meter is zeer eenvoudig en intuïtief in gebruik. Op het scherm toont de Laser Egg de Air Quality Index waarin een overall score van de luchtkwaliteit wordt weergegeven. Met groen, oranje en rood is in één oogopslag duidelijk hoe het met de luchtkwaliteit binnen gesteld is. De Laser Egg is klein en compact en past op de palm van uw hand. 

Met de Laser Egg CO2 luchtkwaliteit meter meet u:

  • Fijnstof en smog: PM2.5 
  • CO2 (in ppm)
  • Temperatuur
  • Relatieve luchtvochtigheid

Daarnaast wordt op het scherm ook de actuele weersverwachting getoond. 

meer informatie