Vraag hier uw gratis
C3C demo
op locatie aan

Luchtreiniging tegen virussen, fijnstof, allergenen en ander vuil

STOP DE VERSPREIDING VAN COVID-19

We zijn inmiddels behoorlijk 'corona moe' en willen het liefst allemaal terug naar het oude normaal. Of dat ooit kan is nog maar de vraag, maar we kunnen wel zorgen dat we het voor onszelf zo veilig mogelijk maken als Nederland langzaam weer open gaat.

In 2015 zijn onze LightAir luchtreinigers al wetenschappelijk getest op het griepvirus. Er werd toen al gezegd dat de conclusies ook gelden voor andere virussen in de lucht, maar met COVID-19 hadden we het nog niet getest. Baanbrekend nieuw onderzoek in Spanje laat nu zien dat LightAir het COVID-19 virus niet alleen in de lucht vernietigt maar ook op contactoppervlakken! LightAir luchtreinigers zijn daarmee een belangrijke aanvulling op de RIVM maatregelen die verspreiding van het coronavirus proberen te voorkomen. Onze luchtreinigers zijn een makkelijke, plug&play oplossing voor elke locatie.

Lees het onderzoek


LightAir deactiveert COVID-19, in de lucht én op oppervlakken

Nieuw onderzoek van het toonaangevend Europees onderzoeksinstituut IrsiCaixa laat zien dat de LightAir techniek ook effectief is tegen COVID-virussen in druppeltjes, zoals op contactvlakken. Hoe dat werkt? De unieke LightAir technologie vernietigt de 'spikes' van het virus. Daardoor kan het virus niet meer hechten aan een cel en zorgt het zo niet meer voor besmetting.


Schone lucht is cruciaal voor de gezondheid. Onze next-gen luchtzuiveringssystemen filteren én ioniseren elke binnenruimte efficiënt en voordelig dankzij unieke, gepatenteerde LightAir technologie.

De LightAir IonFlow is de eerste luchtreiniger die virusoverdracht via de lucht en aerosolen voorkomt. Dankzij ‘Ultra High Density Ionisatie’ wordt het risico op virusoverdracht via de lucht met 97% verkleind. Hiermee is IonFlow veruit het meest effectieve luchtzuiveringssysteem dat op de markt verkrijgbaar is. 

De werking van deze ionisator is zelfs zo effectief dat het ultrafijnstof tot een grootte van 0,007 micrometer uitschakelt. Ter vergelijking: een goede HEPA-filter reinigt de lucht slechts tot vuildeeltjes van 0.3 micrometer groot. De ionisatietechnologie van de IonFlow reinigt hierdoor de lucht van ultrafijnstof en virussen, waar andere luchtzuiveraars zich beperken tot ‘grote’ fijnstofdeeltjes.

Alleen de lucht filteren is niet genoeg in tijden van Corona en ultrafijnstof. Daarvoor moet u de lucht ook voldoende ioniseren. Alleen zo worden alle verontreinigingen, waaronder (ultra-) fijnstofdeeltjes, virussen, schimme

lsporen en allergenen in de lucht verwijderd. Op deze pagina leggen we u uit hoe onze ionisatie-methoden werken en hoe deze een veilig en gezond binnenklimaat creëren.


Er wordt vaak gekeken naar ventilatie om de luchtkwaliteit binnen te verbeteren. Hoewel ventilatie belangrijk is voor gezonde CO2-concentraties en een goede luchtvochtigheid, is er meer nodig om de lucht te reinigen. Gelukkig hebben we met het Health+ pakket een plug & play luchtzuiveringssysteem dat zonder problemen en voordelig op elke locatie toegepast kan worden.

Meet de luchtkwaliteit met de Laser Egg fijnstof- en CO2 meter

 Kaiterra Laser Egg CO2 fijnstofmeter, luchtkwaliteit meter

Met de Laser Egg CO meet u zelf doorlopend de luchtkwaliteit binnen. De Laser Egg luchtkwaliteit meter is zeer eenvoudig en intuïtief in gebruik. Op het scherm toont de Laser Egg de Air Quality Index waarin een overall score van de luchtkwaliteit wordt weergegeven. Met groen, oranje en rood is in één oogopslag duidelijk hoe het met de luchtkwaliteit binnen gesteld is. De Laser Egg is klein en compact en past op de palm van uw hand. 

Met de Laser Egg CO2 luchtkwaliteit meter meet u:

  • Fijnstof en smog: PM2.5 
  • CO2 (in ppm)
  • Temperatuur
  • Relatieve luchtvochtigheid

Daarnaast wordt op het scherm ook de actuele weersverwachting getoond. 

meer informatie