Vraag hier uw gratis
C3C demo
op locatie aan

Microvezel mop

Heel vroeger werden vloeren gereinigd met schuurzand, later gebruikte men dweilen en schrobben, allemaal met de hand en met een emmer en een dweil, vaak om een oude ragebol gewikkeld. Ruim 50 jaar geleden ontstonden er in Amerika inzichten dat dit handmatig vloeren dweilen wel erg zwaar was en ging men langzaam over op vloeren handmatig reinigen met een katoenen mop, emmer, mop-pers en groene zeep. Wat men toen reinigen noemde is in onze tijd inmiddels een verkeerde term, want de zogenoemde Kentucky mop, reinigde absoluut niet efficiƫnt: het was gewoon een katoenen strengenbaal met enig vuilabsorptievermogen. Maar, t.o.v. de dweil was het fysiek gezien in ieder geval een flinke verbetering!

Waarom werken microvezel moppen beter

Tegenwoordig bestaan er diverse soorten microvezel moppen die weer veel beter presteren dan de katoenen mop en mopemmer. Bij de gemiddelde microvezel mop is het met name de fijn gespleten structuur van de microvezel zelf, datgene wat het vuil opneemt. Waar vroeger overmatig met water en zeep werd gemopt, werken microvezel moppen juist optimaal als ze slechts heel licht voorzien worden van water. Door de microvezel mop te voorzien van de exacte hoeveelheid vocht blijkt de capillaire werking van de (gespleten) vezel enorm effectief vuil op te nemen. Hierdoor worden vloeren veel grondiger schoon, terwijl er 95% minder water en chemie gebruikt wordt. Daarnaast brengt de microvezel mop methode ook fysiek gezien erg veel voordelen met zich mee: het werk is er veel lichter door geworden en sommige schoonmaakhandelingen kunnen in frequentie drastisch verminderd worden. Pas in de wasmachine laat de microvezelmop zijn opgenomen vuil weer los. En is de doek als het ware klaar voor weer een nieuwe schoonmaaktaak. Door op deze manier te werken, geeft de microvezel telkens een optimaal schoonmaakresultaat. Tot wel 800 maal gebruik.

Waarom is werken met microvezel moppen beter en slimmer

Dat betekent ook dat de kostprijs per schoonmaak het royaal wint, mits je een microvezel systeem op de juiste manier vergelijkt met de uiteindelijke kostprijs van een schoonmaakbeurt, gedaan met de katoenen Kentucky mop. De juiste calculatie hiervan kunnen we eens samen met u doornemen. Zeker weten dat u daarna overtuigd bent van de voordelen van de microvezelmop.

Heeft bovenstaande uw nieuwsgierigheid gewekt, neemt u contact met ons op, via info@biofriends.nl zullen wij u per omgaande het bewijs leveren.

Contact

Ik wil een
15 minuten
Sweet CMSdemo