Vraag hier uw gratis
C3C demo
op locatie aan

Mopemmer

De mopemmer was in vroeger jaren uitsluitend bedoeld als eenvoudig manueel hulpmiddel om vloeren wat sneller, gemakkelijker en eenvoudiger te reinigen. De mop emmer was toen het antwoord en alternatief op de dweil met trekker en emmer met sop. In de praktijk blijkt dat vuil op de vloeren nog niet voor 50% weggenomen wordt met deze methode en dat het achtergebleven vuil over de vloer verspreid blijft. Moppen is dus eigenlijk het aanwezige vuil globaal en evenredig over de vloeren verspreiden. Een professionele schoonmaker werkt daarom al lang niet meer met de mopemmer.

Daarnaast geeft de mop emmer een enorme milieubelasting: elke keer dat deze gevuld moet worden met schoon water doet de schoonmaakmedewerker er ook weer een zeepdosering in. Alhoewel, zeepdosering? Meestal is de zeepdosering een scheut uit een jerrycan. En een scheut uit een jerrycan overschrijdt gemiddeld ruim 10 maal de geadviseerde dosering.

Fysieke inspanning door moppen met katoenen mop en 2- emmer systeem

Naast het overmatig gebruik van water en chemie heeft een mop emmer nog een groot nadeel: medewerkers worden fysiek gezien enorm belast bij het steeds weer uit moeten wringen van de mop, het steeds weer optillen van volle emmers schoon en vuil water; en door het tillen van de zware, natte moppen zelf. Doordat de katoenen mop telkens weer moet worden uitgewrongen ontstaat er een enorme fysieke belasting, dikwijls resulterend in chronische gewrichtsklachten en rugproblemen.

Vloeren na moppen zijn vaak glad!

Het is bijna onmogelijk om vloeren direct droog en begaanbaar te maken en dus dient men elke vloer die gemopt wordt te voorzien van een waarschuwingsbord voor slipgevaar. Daarom hebben wij al jaren geleden de ouderwetse mop emmer methode uitgebannen en werken we nu uitsluitend met de Reflex Mop methode. Wilt u weten hoe deze werkt, belt u ons voor een vrijblijvende demonstratie. Een demo vind u hier; http://www.biofriends.nl/video...

Contact

Ik wil een
15 minuten
Sweet CMSdemo